Projectpartners

Projectpartners

Samen sterk

De bedrijven Fluvius, water-link, Veolia en Indaver bundelen hun krachten in het consortium warmte@zuid om dit warmtenet aan te leggen. Ze haalden in september 2014 de concessie binnen waarvoor de stad Antwerpen een aanbesteding had uitgeschreven. Fluvius treedt op voor dit consortium en staat in voor de investering. De andere partners brengen vooral knowhow in. Veolia exploiteert de warmtecentrale.

Iveg-Fluvius

Iveg is een distributienetbeheerder voor elektriciteit, aardgas en riolering voornamelijk in de provincie Antwerpen. Iveg is een onderdeel van Fluvius.

Voor Fluvius zijn warmtenetten niet nieuw. Sinds 1996 beschikt Fluvius over een warmtenet in Diksmuide. Klantencontact en -service is één van de kernactiviteiten van Fluvius. Dat alles maakt van hen de uitgelezen partner voor dit warmteproject.

Iveg-Fluvius

water-link

De opdrachthoudende verenging water-link is een waterproducent die zijn diensten op maat aanbiedt aan drie doelgroepen: de industrie, andere waterbedrijven en de residentiële klanten.

water-link

Indaver

Indaver biedt industriële bedrijven en overheden kwalitatieve en geïntegreerde oplossingen voor afvalbeheer. Indaver verwerkt per jaar 5 miljoen ton afvalstoffen in België, Nederland, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Italië. De bedrijfsactiviteit waste-to-energy sluit goed aan bij het warmtenet. Indaver is ervan overtuigd dat groene warmte een groot potentieel heeft als hefboom om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder terug te dringen. In Hamburg en Doel bouwt Indaver al warmtenetwerken uit en van andere wordt de haalbaarheid onderzocht.

Indaver

Veolia

Veolia is gespecialiseerd in het beheren van technische installaties met aandacht voor duurzaam omgaan met energie. Veolia heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen en realiseren van warmtenetten. Wereldwijd exploiteert Veolia immers meer dan 800 warmtenetten.

Veolia