Project Nieuw Zuid

Project Nieuw Zuid

Wonen, werken en winkelen in een duurzame wijk aan de Schelde

Achter het Antwerpse justitiepaleis, in het verlengde van de gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien, bouwt ontwikkelaar Triple Living de duurzame woonwijk Nieuw Zuid. Een project waar kwaliteitsvol wonen, werken en winkelen centraal staan in een groene omgeving.

Kortom, voor de stad Antwerpen wordt Nieuw Zuid de exponent van het stedelijke beleid dat de afgelopen jaren rond duurzaamheid en leefbaarheid werd opgezet.

De werken aan het eerste tracé starten begin mei 2015 en vanaf november genieten de eerste bewoners op Nieuw Zuid van de prestaties van het warmtenet.

Privaat project van publiek belang

Sinds het voorjaar van 2010 is de private projectontwikkelaar Triple Living eigenaar van een groot deel van de gronden van Nieuw Zuid. Voor de stad Antwerpen was dit de uitgelezen kans om een visie op te maken voor het volledige plangebied en ook stedelijke voorzieningen te integreren in deze nieuwe ontwikkeling.

Op die manier is Nieuw Zuid een privaat project van publiek belang. Met ruim 2.000 nieuwe woningen, nutsvoorzieningen en een groot park zal Nieuw Zuid niet enkel anticiperen op het huidige tekort aan groen en openbare voorzieningen in de buurt, maar ook op de verwachte bevolkingsaangroei in de komende 15 jaar.

Triple Living

De ontwikkeling van Nieuw Zuid zal een toonvoorbeeld en een katalysator worden voor duurzame stadsontwikkeling in Antwerpen. In navolging van de Europese klimaatdoelstellingen is bouwheer Triple Living het engagement aangegaan om duurzaam om te springen met energie en grondstoffen. De private projectontwikkelaar zet hiermee de toon voor andere ontwikkelaars op het grondgebied van Antwerpen.

Lees meer

Voor info over de verkoop kan je terecht bij projectontwikkelaar Triple Living. T. 03 336 00 00 of E-mail info@nieuwzuid-antwerpen.be