Nieuws

Tijdelijke warmtecentrale verwarmt straks eerste woningen

Tijdelijke warmtecentrale verwarmt straks eerste woningen

De aanleg van het warmtenet op Nieuw Zuid gebeurt in fasen en zal enige tijd in beslag nemen. Om de eerste woningen in de nieuwe wijk te kunnen voorzien van warmte en warm water heeft warmte@zuid een tijdelijke warmtecentrale met gasgestookte ketels geplaatst.

Als de volledige infrastructuur en de definitieve warmtecentrale klaar zijn, zal deze tijdelijke centrale verdwijnen.

Hoe ziet de tijdelijke warmtecentrale eruit?

De tijdelijke warmtecentrale bestaat uit een drietal containers waarin condenserende aardgasketels zorgen voor de warmteopwekking voor de gebouwen. Een aardgas- en een elektriciteitscabine zorgen voor de voeding van deze centrale.

Hoe werkt het?

De tijdelijke warmtecentrale wordt aangesloten op het reeds aangelegde tracé van het warmtenet.  De aardgasketels verwarmen het water tot een temperatuur van maximaal 90 graden. Door middel van pompen wordt het warm water doorheen het warmtenet naar de reeds bewoonde gebouwen gebracht.